free accordion menu module

10. 02. 2024

Landsbyforeningen inviterer til foredrag i Forsamlingshuset fredag den 8. marts kl. 19.00:

Christian Medom er pensioneret kriminalassistent, der har forrettet 40 års tjeneste i Dansk Politi. Med start i Københavns Politi og derefter som operativ medarbejder i Politiets Efterretningstjeneste.Foredraget indeholder fortællinger om provinsdrengen, der mødte miljøer med social nød og hård kriminalitet i hovedstaden.

Plakat PET

Om livet i en efterretningstjeneste, der var præget af den kolde krig, indtil den internationale terrorisme med den konstante trussel blev en del af hverdagen.

Om den menige ansatte, der fik opgaver, der bl.a. førte ham på besøg i Det Hvide Hus i Washington.

Tilhørerne bliver for en stund inviteret ind i en verden med spændende oplevelser, livets forunderlige forhold, fortalt med lune og et ”glimt i øjet.”

Efter 5 år med uddannelse og tjeneste i Københavns Politi, har Christian Medom forrettet tjeneste i Politiets Efterretningstjeneste i 35 år.

I PET har Christian Medom beskæftiget sig med stort set alle sags typer, som spionage, terror, ekstremisme og sikkerhed.

Desuden har han under tjenesten i PET udført turnus/assistancetjenester i andre politiafdelinger i sammenlagt 7 år.

"Hvis PET som en civil efterretningstjeneste ikke må bidrage til likvideringer på terrorister, må FE så gøre det,?« USAs brug af såkaldte målrettede drab på al-Qaeda-terrorister i lande som Afghanistan, Pakistan, Yemen og Somalia er ifølge flere menneskerettighedsorganisationer i strid med folkeretten. Ifølge flere danske sikkerhedspolitiske eksperter er droneangrebene imidlertid et effektivt og billigt våben i kampen mod terroristerne, og eksperterne er kritiske over for regeringens tilgang til sagen.

Baggrunden er sagen om den tidligere rocker, der påstår, at han som agent for Politiets Efterretningstjeneste har hjulpet USA med at opspore og likvidere al-Qaeda-terroristen Anwar al-Awlaki i Yemen med et missil fra en drone.